cropped-Botanika-logo-White.png

Vårt CSR arbete

Vi tror på Hopp och Möjligheter och som företag och arbetsgivare känner vi att vi också har ett stort ansvar som vi måste ta.

På Hotell Botanika tror vi på att företag inte bara bör existera i samhället utan också vara aktiva deltagare och positiva påverkare. Därför är vårt engagemang för Corporate Social Responsibility (CSR) en central del av vår verksamhet. Vi strävar efter att göra en positiv inverkan på både vår omgivning och de samhällen vi är en del av.

Hållbarhet och miljöansvar är grundstenar i vårt CSR-arbete. Vi har implementerat ett flertal miljövänliga initiativ, såsom återvinning, energieffektivisering och minskad vattenförbrukning, för att minska vår påverkan på miljön. Dessutom samarbetar vi med lokala producenter och leverantörer för att främja ekologiskt och hållbart jordbruk samt använda lokala och ekologiska råvaror i vår restaurang.

Vi är även stolta över vårt engagemang för socialt ansvarstagande. Hotell Botanika stöder lokala välgörenhetsorganisationer och samarbetar med dem för att främja utbildning, hälsa och välbefinnande i vårt närområde. Dessutom strävar vi efter att skapa en inkluderande och mångkulturell arbetsmiljö där alla våra anställda respekteras och har möjlighet att utvecklas.

Vi tar också vårt ansvar gentemot våra gäster på allvar. Vi arbetar ständigt med att förbättra vår kundservice och gästupplevelse för att säkerställa att varje besök hos oss är minnesvärt och trevligt. Vår strävan är att vara en förebild för andra inom hotellbranschen när det gäller etiskt och hållbart företagande.

På Hotell Botanika är CSR inte bara ett ansvar, det är en passion. Vi fortsätter att utveckla och utöka våra CSR-initiativ för att göra en ännu större positiv inverkan på samhället och världen runt omkring oss. Vi ser fram emot framtiden och möjligheten att göra världen till en bättre plats, en gäst i taget.

ChildX arbetar för att stoppa kommersiell sexuell exploatering av barn, det vill säga sexuella övergrepp mot barn där förövaren använder betalning eller annan form av ersättning som ett av sina maktmedel. Stiftelsen grundades 2014 och är verksam både i Sverige och internationellt. Vår vision är en värld fri från människohandel och andra former av kommersiell sexuell exploatering av barn.

Läs mer på Child X

Insamlingsstiftelsen Miljonmissionen
Alltför många barn och unga rör på sig för lite. Priset de och samhället får betala är högt — minskad fysisk aktivitet leder till sämre hälsa och välbefinnande. Vi vet att goda vanor skapas tidigt, och gör vi något idag kan våra barn och unga bär med sig det resten av livet. Detta ska ske holistiskt utan att man behöver välja eller prioritera bort andra viktiga delar som familj, vänner, skola/ jobb och återhämtning. Därför har vi skapat Miljonmissionen: Vi ska få två miljoner barn i rörelse!

Rörelse är en pusselbit av flera för att må bättre men kan aldrig prioriteras isolerat. Därför arbetar vi utifrån ett helhetsperspektiv där vi ser till hela människan: Allt vi gör ska stötta barn och unga till ett bättre välmående, både fysiskt och mentalt.

För att förverkliga Miljonmissionen har vi startat en insamlingsstiftelse. Med gåvor, donationer och bidrag vill vi möjliggöra ett aktivt liv för barn och unga.

Miljonmissionen är en rörelse!

Miljonmissionen

Våra Älskade Barn är en ideell förening vars mål är enkelt: Vi vill göra vardagen bättre för barn och barnfamiljer.

Extra fokus ligger på de barn och familjer som lever i en tuff vardag ekonomiskt och som behöver en ljusglimt i en vardag som kanske annars fylls med mycket oro och ångest.

Föreningen har inga vinstsyften utan arbetar utifrån mottot:

”Allt vi gör, gör vi med hjärtat”

Läs mer på Våra Älskade Barn

sv_SESvenska